Wij helpen u graag.

Bij de Laadpaalmeesters krijgt u antwoord op al uw vragen betreffende laadpalen.

Heeft u nog vragen voordat u overgaat tot aanschaf van een laadpaal? U bent zeker niet de enige. De kans is erg groot dat u voor het eerst een laadpaal laat installeren. Bekijkt u hieronder de meest gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet bij? Dan kunt u bellen naar 085 001 9100 of vul hieronder het onderstaande formulier in.

Een laadpaal wordt in de groepenkast aangesloten en aan de muur of een paal gemonteerd. U kunt dus mogelijk zelf al over een kabeltraject nadenken. De laadpaal wordt met een AC kabel aangesloten. Hoe dik de kabel moet zijn, hangt af van de afstand en of u één of drie fasen aansluiting heeft in de groepenkast.

Voor elke auto en aansluiting in de groepenkast is een geschikte laadpaal. U moet letten op een tweetal onderdelen: 1. Hoeveel fase de auto kan laden? Eén of drie fasen? Een volledig elektrische kan vaak drie fasen laden en een hybride auto vaak op 1 fase. 2. De aansluiting van uw groepenkast. Hoe u kunt herkennen welke aansluiting u heeft, kunt u zien in het kenniscentrum.

Uw huis is niet geschikt voor een laadpaal wanneer uw groepenkast niet in goede staat is. Doordat wij als laatste werken in uw groepenkast zijn wij daarmee ook gelijk volledig aansprakelijk voor uw gehele groepenkast. Bij een installatie aanvraag zult u een foto moeten sturen van uw groepenkast. Wanneer uw groepenkast niet geschikt is, zullen wij u een offerte aanbieden voor het vernieuwen van uw groepenkast.

Indien uw groepenkast verouderd is, zullen wij beoordelen of uw groepenkast vernieuwd moet worden. Bij het aanvragen van een installatie zullen wij een foto vragen van uw groepenkast. Hierop beoordelen we of de laadpaal veilig aangesloten kan worden.

Stroom sturen van uw groepenkast naar de auto, en van de auto stroom sturen naar uw woning, noemen we bi-directioneel laden. Op dit moment zijn er weinig auto’s en laders beschikbaar die dit al kunnen. Maar er komen steeds meer mogelijkheden aan. Uw auto kan dan dienen als elektrische batterij die stroom levert in de avond aan uw huishouden. Kijk hier in ons assortiment welke laadpaal bi-directioneel kan laden.

De meeste laadpalen kunnen zowel off als online ingesteld worden. Wanneer uw laadpaal online is, kunt u d.m.v. een app uw laadpaal instellen om mensen toegang te geven tot uw laadpaal en bijvoorbeeld uw stroomkosten zakelijk te verrekenen met uw werkgever. Wanneer uw laadpaal offline is, heeft u een Plug and Play model. Hierbij is er wel de mogelijkheid tot een pas of druppel om de laadpaal te activeren.

U kunt er zelf voor kiezen of u de laadpaal openbaar zet of privé. Geef dit goed aan tijdens het aanvragen van uw producten.

Wanneer u thuis uw auto oplaadt, betaalt u zelf uiteraard de stroom. Wanneer u die stroom wilt verrekenen met uw werkgever kunt u kiezen voor een backoffice systeem. Door een backoffice systeem van €5,- per maand aan te schaffen kunt u de stroom meten en doorbelasten naar uw werkgever. Dit gaat allemaal automatisch. Vraag onze specialist welk backoffice systeem het beste bij u past!

Volgens de wet mag u zelf een laadpaal aansluiten in uw groepenkast. Echter, wij raden dit ten strengste af, indien u niet in het bezit bent van een elektrotechnische opleiding. Omdat bij een slechte aansluiting uw groepenkast kan afbranden en daarmee ook uw huis raden wij zelf installatie ten zeerste af. Vraag altijd een offerte op voor het laten plaatsen van uw laadpaal door onze Laadpaalmeesters.

Dit hoeft niet het geval te zijn. Een laadpaal kent twee varianten. Een socket variant of een bekabelde variant. Bij de aankoop van uw auto krijgt u altijd een kabel geleverd. Mensen kiezen vaak voor het gemak om voor de bekabelde versie te gaan.

De laadpaal moet aangesloten worden in uw groepenkast. Wel kunt u in sommige gevallen uw auto via het stopcontact opladen. Het volladen van de auto duurt hiermee wel erg lang.

Dit is afhankelijk van het contract met uw energieleverancier en de laadcapaciteit van uw auto. Wanner u €0,50ct per kWh aan uw energieleverancier betaalt en is de accu capaciteit 80kW, dan betaalt u thuis voor een volle tank €40,-. (0.50ct x 0.80kW) Wanneer u stroom aan het opwekken bent met zonnepanelen dan gaat de stroom uiteraard naar de auto en bent u voordeliger uit. Wanneer u een variabel contract heeft en soms tot wel €0,80ct per kWh betaalt, dan kunnen de kosten oplopen tot €64,- per tank beurt. Het is dus raadzaam te bedenken op welk moment u gaat laden: in hoog of laag tarief.

Hoeveel fasen uw aansluiting is kunt u op een aantal manieren ontdekken. Wanneer u een slimme meter heeft, herkent u het aan de symbolen op de slimme meter. Zie pagina kenniscentrum. Daarnaast kunt u het zien aan de hoofdschakelaar, indien deze aanwezig is. De schakelaar in de groepenkast zit vaak links of rechts onderin. Wanneer u op de schakelaar 25A, 35A of 40A ziet staan is dit een één fase groepenkast. Bij een drie fasen groepenkast ziet u 3x25A staan met drie schakelaars. Indien u er niet uitkomt kunt u een foto sturen naar onze meesters.

Klantenservice laadpaalmeesters

Contact gegevens

Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u bellen naar 085 001 9100 of vul hieronder het onderstaande formulier in. Wij zullen daarna zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.