Uw laadpaal laten installeren door de Laadpaalmeesters!

Bent u zelf geen elektricien? Dan is het verstandig om uw laadpaal te laten installeren door onze ervaren en gecertificeerde monteurs. Omdat een verkeerde aansluiting grote gevolgen kan hebben, zoals brand in uw groepenkast, is het altijd raadzaam om de installatie uit te laten voeren door professionals. Onze gecertificeerde monteurs installeren uw laadpaal binnen één dag en u krijgt daarmee direct twee jaar installatiegarantie. Zo bent u verzekerd van een vakkundige installatie en heeft u de zekerheid van een goedwerkende laadpaal. Onze monteurs vertrekken pas als de laadpaal werkend is en getest is. Wilt u weten welke keuzes u heeft en waar u op moet letten bij de aankoop van een complete laadpaal met installatie? We leggen het u hieronder op de pagina uit. Liever direct een aanvraag doen?

Klik op de knop hieronder en dien gelijk uw aanvraag in. Heeft u nog vragen tijdens het lezen, u kunt ons altijd bellen voor advies!

Installatie laadpaal
Laadpaalmeesters bus

Welke laadpaal past bij uw situatie en is geschikt voor de toekomst?

Het laadvermogen van de auto, de laadpaal en de stroomtoevoer bepalen hoe snel u kunt laden. Volledig elektrische auto’s kunnen vaak tot 22kW laden. Een laadpaal is beschikbaar vanaf 3,7kW tot 22kW, afhankelijk van het type.

Als laatste is er de stroomtoevoer. U kunt een 1-fase groepenkast hebben met een stroomtoevoer van 1x40Ampere. Dit betekent dat er maximaal op 5.8kW geladen kan worden. Wanneer u een drie-fase groepenkast heeft dan heeft u waarschijnlijk een stroomtoevoer van 3x25Ampere. Hiermee kunt u maximaal 11kW laden.

We zien dat in Nederland steeds meer mensen naar een drie fase aansluiting gaan. Daarom is het verstandig om een laadpaal te kiezen die u later kunt verstellen. Het is zeker verstandig om alvast een drie fase kabel aan te leggen. Hier komen we later op terug.

Wallbox laadpaal
Montage laadpaal

Waar komt de laadpaal?

De plaats van de laadpaal is uiteraard belangrijk. Komt de laadpaal tegen de gevel van uw woning aan of heeft u liever een montage op een paal? Beide opties zijn mogelijk. Wanneer u kiest voor een gevel montage, dan is de kans groot dat de kabel naar de woning kleiner is dan wanneer de laadpaal op een paal geplaatst wordt. U moet rekening houden dat, wanneer u kiest voor een paalmontage, er graafwerkzaamheden bij komen kijken. Het is daarom belangrijk dat u foto’s aanlevert van de plek waar de laadpaal geplaatst moet worden.

Hoe loopt het kabeltraject?

De laadpaal moet voorzien worden van een YMVK kabel. De dikte van de kabel wordt bepaald door de afstand en het vermogen van de laadpaal en aansluiting in uw groepenkast. U kunt dus alvast nadenken over het traject dat de kabel moet afleggen. Wanneer er een sleuf gegraven moet worden, moet u er rekening mee houden dat de kabel op 60 centimeter diepte moet komen. De prijs wordt mede bepaald door de uren en materialen die in dit traject zitten.

Gevelmontage laadpaal

Welke aansluiting heeft u in de groepenkast?

Uw groepenkast bevindt zich vaak in de hal. De groepenkast wordt gevoed door het net. Hoeveel stroom u binnenkrijgt hangt af van uw aansluiting: 1 fase of 3 fasen. Hiernaast ziet u het voorbeeld van de inrichting van uw groepenkast. Op de slimme meter ziet u het symbool 1 fase of 3 fasen. Het symbool wordt hieronder aangegeven.

Simkaart / utp
Voorbeeld groepenkast laadpalen

Wanneer u een één fase aansluiting heeft en u wilt dit verhogen naar een drie fasen aansluiting dan zult u dit bij Liander moeten aanvragen. Indien u niet in Gelderland woont zal dit een andere netbeheerder zijn. Het is ook mogelijk om een hoger vermogen dan 3x25A of 1x40A te krijgen om uw auto sneller te laden. Houdt er wel rekening mee dat u dan meer vastrecht moet gaan betalen. Dit kan honderden euro’s per jaar meer zijn. Bij bedrijven zien we vaak wel standaard hogere aansluitingen. Een kleinverbruik aansluiting gaat tot 3x80Ampere.

Sommige laadpalen kunnen we aansluiten op de slimme meter om load balancing in te schakelen. Zo zal uw laadpaal nooit te veel stroom vragen, tijdens het laden, zodat u alle andere apparaten in huis kunt blijven gebruiken zonder overbelasting van uw groepenkast. De slimme meter ziet u hierboven in de afbeelding.

Om de offerte op te maken zullen we, zoals hierboven vermeld, gegevens van u nodig hebben. De gegevens kunt u hieronder veilig invullen. We zullen dan een offerte op maat maken en bij vragen u even opbellen. We proberen u binnen twee dagen een offerte toe te sturen,