Groene energie laden met zonnepanelen!

Goed dat u bezig bent met het verduurzamen van u woning! Wij van Laadpaalmeesters willen u hier graag bij helpen.

Door het aanschaffen met zonnepanelen gaat u groene energie opwekken. Slim! Want hiermee gaat u kosten besparen! Zonnepanelen in combinatie met een laadpaal is helemaal slim. Zo gaat de opgewekte stroom direct naar uw auto en is uw tankbeurt ineens een stuk voordeliger.

Laadpaalmeesters zonnepanelen
Laadpaal met zon energie

Hoe werkt het?

Wanneer u zonnepanelen heeft, gaat u zelf stroom opwekken. De opgewekte stroom gaat via de omvormer naar uw groepenkast toe.

Alle apparaten die op dat moment aanstaan in huis worden gevoed door de opgewekte stroom van de zonnepanelen. Alles wat niet direct verbruikt wordt levert u terug aan het net. Als u op moment van opwek uw auto laadt, gaat deze stroom dus direct naar uw auto toe. Maar dit kan nog sneller!

Installatie zonnepanelen

Laden vanuit de opgewekte zonnestroom.

Wanneer u stroom opwekt met uw zonnepanelen is dit gelijkstroom. De omvormer zet dit om naar wisselstroom zodat het in huis gebruikt kan worden. Wanneer we gaan laden wordt de wisselstroom gegeven aan de auto. In de auto zit een kleine omvormer die de wisselstroom omzet naar gelijkstroom zodat de auto dit kan gebruiken. Omdat we in dit proces onnodig de stroom omzetten, betekent dit stroomverlies.

Daarom hebben de omvormerfabrikanten ook een laadpaal ontwikkeld. Met deze laadpaal hoeft de stroom niet twee keer omgezet te worden maar kan er direct vanuit de zonnepanelen geladen worden. Dus direct groene stroom in uw auto!

Pakket laadpaal en zonnepanelen

Wanneer u direct kies voor het plaatsen van een laadpaal met zonnepanelen, kan er goed rekening gehouden worden met de juiste plaatsing van de omvormer en laadpaal. Dit scheelt installatietijd en dat betekend korting!

Daarnaast gaat de laadpaal zich net als de zonnepanelen terugverdienen wat zorgt voor het tweede voordeel. Omdat de laadpaal in dit geval van hetzelfde merk als de zonnepanelen moet zijn is het verstandig om dit direct te doen.

Kiest u ervoor om een ander type laadpaal te nemen dan is dit uiteraard ook mogelijk. U krijgt dan nog steeds korting alleen bent u dan iets minder efficiënt aan het laden. Neem contact met ons op om te kijken welk pakket het beste bij u past!

Laadpaalmeesters zonnepanelen

Waarom kiest u voor ons als leverancier?