Backoffice systeem voor laadpalen

Vandaag nemen we de tijd om dieper in de wereld van backoffice systemen voor laadpalen te duiken. Wat zijn ze precies en waarom zijn ze zo essentieel in het ecosysteem van elektrisch laden? Laten we deze vragen beantwoorden en een grondig begrip krijgen van hoe backoffice systemen het laden van elektrische voertuigen transformeren.

Smappee home laadpaal

Wat is een backoffice systeem?

Een backoffice systeem is als het ware het brein achter uw laadpaal. Het houdt cruciale gegevens bij, zoals stroomverbruik en kosten, waardoor u inzicht krijgt in uw energieverbruik. Het fungeert als een centraal controlepunt waarmee u laadsessies kunt beheren en de relevante gegevens automatisch kunt verrekenen met uw werkgever of bedrijf.

Beheer van laadsessies

Via een online omgeving, zoals een browser of mobiele app, kunt u met een backoffice systeem uw laadsessies efficiënt beheren. Of het nu gaat om het plannen van laadsessies of het instellen van gastgebruikers, alles is binnen handbereik.

Backoffice abonnementen

Om gebruik te maken van een backoffice systeem heeft u een abonnement nodig. Dit stelt u in staat om belangrijke gegevens te bekijken via de online omgeving van uw backoffice-aanbieder.

Simlock vrije laadpalen

Sommige laadpalen zijn niet simlock vrij, wat betekent dat u gebonden bent aan het geïntegreerde backoffice systeem van het laadstation. Simlock vrije laadpalen bieden u daarentegen de vrijheid om een onafhankelijke backoffice aanbieder te kiezen, passend bij uw voorkeuren.

Abonnementen: Particulier en zakelijk

Voor particulier gebruik biedt een particulier backoffice abonnement de mogelijkheid om uw eigen verbruik bij te houden en uw laadpaal zelf te beheren. Zakelijk gebruik wordt ondersteund door een abonnement dat uw laadpaal beschikbaar stelt voor werknemers, beheerd via laadpassen met specifieke voorwaarden.

Gratis backoffice systeem bij de Wallbox laadpalen

Als de gedachte aan een gratis backoffice systeem u aanspreekt, overweeg dan de optie van Wallbox. Modellen zoals de Wallbox Pulsar Plus en Wallbox Copper SB werken met dezelfde gratis app, waarmee u niet alleen uw verbruiksgegevens kunt inzien maar ook het stroomgebruik van uw laadstation kunt aanpassen aan andere apparaten in uw huis.

Hopelijk biedt deze diepgaande verkenning u een helder inzicht in het belang en de veelzijdigheid van backoffice systemen voor laadpalen.